Gyerekkori barátnő, akivel már 15 éve ismerjük egymást, többet töltöttünk már együtt az életünkből, mint külön- ezen mindig nevetünk. Szóval miután részt vettünk előző évben csodálatos hangulatú esküvőjükön, nem volt kérdéses, hogy lánybúcsú után nem sokkal babaváró partyt is elkezdhetünk szervezni.  Ez a jóslatunk be is igazolódott.

A lánybúcsúra online szereztük be, az ehhez az alkalomhoz tartozó kellékeket.  Miután most megfogant a kis utód, persze most más termékek beszerzése kezdődött meg a babaváró bulira. Létrehoztunk egy csoportot, tagjai akik ezen a babaváró bulin részt fognak venni, itt ötletelhetünk, hogy mire van szüksége, milyen ajándékkal lepjük meg barátnőnket. A babaváró buli kellékeiben hamar megegyeztünk, hogy mivel kislány fog születni, ezért veszünk mindenféle, sőt még annál is több rózsaszín lufikat, tortát, szívószálakat, rugdalózókat, és persze hasznos termékkel is kellene készülünk vetette fel az egyik lány a csoportban. Ez nagyon jó ötletnek tűnt, hogy egy nagyobb ajándékot vegyünk neki közösen.

Mindenki leírta, hogy mire gondol, jó pár különböző ötlet érkezett, de végül egyezményesen arra jutottunk, hogy ha már veszünk valamit, akkor az legyen hasznos, és sokáig tudják használni. Megegyeztünk, hogy egy maradandó ajándék vásárlása, ami hasznos is, az egy babakocsi lesz.

Rögtön mindenki kutakodni kezdett, hogy milyen konstrukciójú babakocsit vásároljunk. Teljes mértékben utánajárunk a témának, hogy a babának és az őt toló embereknek is kényelmét szolgálja a babakocsi.

Ekkor az egyik lány elküldte számunkra a babakocsik.hu oldalt, ahol kedvünkre válogathatunk. Remek leírásokat találtunk egy -egy babakocsihoz, így a teljesen tudatlan, babakocsit vásárolni készülő emberek is könnyedén eligazodhatnak ebben a világban.  A babakocsik.hu oldalon található  kocsik leírása teljes mértékben érthető és nagyon hasznos is. Felmértük azt is, hogy milyen stílusú és funkciójú kocsira lenne szükségük. A színvilágban rögtön megegyeztünk, hogy beige lesz, és ez a szín bármivel kombinálható, most lányos színekkel, és ha a következő gyermek esetleg fiú lenne, még őt is lehetne tologatni ebben a babakocsiban, csak más kiegészítő színnel feldobva. Ez volt még a könnyebbik eset, hogy a színben kiegyeztünk. Most következett az, hogy milyen is legyen az a kocsi, vegyünk egy multifunkciósat, vagy vegyünk egy olyat, amit csak bizonyos korban tud majd használni.

Azon az állásponton voltunk, hogy ha már tényleg veszünk, az legyen teljes körű és tudja használni, addig, ameddig nem tud annyit sétálni magától a baba.

ezért kiválasztottunk egy beige multifunkcionális babakocsit. Könnyű alumínium vázzal. Ezt is mérlegeltük, hogy könnyen mozgatható emelhető, és összecsukható legyen mivel sokat járnak autóval, valamint tömegközlekedéssel.  Kiválasztott darabunkhoz tartozott egy mózeskosár, mely az első hónapokban használható-tudtuk meg a leírás alapján. A szettben benne foglaltatott még egy babahordó, ami az autóban való utazás elengedhetett kelléke, mivel a KRESZ ezt előírja, hogy a babákat, csak így lehet kocsiban utaztatni. Valamint még egy sport ülés, arra az időszakra, amikor már ülni tud majd a gyerek. Természetesen a babakocsik.hu -n, megtaláltuk a leírásban, hogy milyen anyagokból is tevődnek össze a babakocsi egyes részei. Törekedtünk arra, hogy minél jobban természetes anyagú részeket válasszuk. Ezért esett a választásunk egy kókusz matracra, mely a nyugodt, békés álmokat szolgája, azon felül, hogy a baba gerincét is védi. Bőr fogantyút és lábtartót választottunk, a mózes rész belseje pamut, amit nem okoz allergiás reakciót. Ezüst ionnal kezeltek a külső részek, ezáltal antibakteriális, nem kell kimosni a kocsi mosható elemeit, miután átadjuk.

A sétákra is gondoltunk, ezért UV szűrős kocsit választottunk. Jár hozzá még pelenkázó táska és egy hálós tartó alj is, ami pakolható, és nagy teherbírású.

Kiválasztottuk, és páran elmentünk az üzletbe megnézni és elhozni a babakocsit. Az eladók, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, látták rajtunk, hogy a baráti körből az első babavárása van folyamatban. Jó tanácsokkal, praktikákkal láttak el bennünket, amit mi nagyon megköszöntünk, mert igen hasznosnak bizonyultak.

A babaváró buli, nagyon jól sikerült, barátnőnk könnybe lábadt szemekkel köszönte meg ezt a nagyszerű ajándékot.