south-tyrol-431581_1280

Ausztriának, kilenc tartománya van, ennek az egyike Tirol. Ennek a tartománynak, egy része Ausztriához tartozik, a másik pedig, Olaszországhoz! A székhelye pedig, Innsbruck.

Érdekesség, tudnivaló

Ausztria, talán egyik leghíresebb, és legnagyobb része. Tirol grófjairól kapta a nevét. 1919.-ben került a tartomány két részre osztása, így Észak, és Kelet-Tirolt Ausztria kapta, míg Dél, és Nyugat-Tiroli részét pedig Olaszországhoz csatolták. Így szakadt ketté a tartomány.

A síelők által igen kedvelt hely, Ausztria legjobb sípályái, ezen a területen találhatóak, ez miatt pedig, közkedvelt turista központ télen. Persze, a tél elvonultával, tavasszal sem lesz üres, hiszen rengeteg túra útvonallal rendelkezik!

Ausztriához tartozó tartományának nagy része védettnek van nyilvánítva, sok megőrzésre váró, természeti adottsága miatt. Nemzeti parkokban bővelkedik, és természeti parkokban is.

Nem csak turista szempontból közkedvelt

Ennek a tájnak, nem csak a látványosságai miatt nagy a híre. A külföldre távozó, vagy készülők között is közkedvelt hely. A 3000 méter magas hegyek miatt, egyes részein, és annak a hegyein, nyáron sem olvad el a hó, így a síelők egész évben élvezhetik a hófedte területek adottságait. Pont a síelők miatt, és az egyre inkább közkedvelté váló hely miatt, egyre több hotel épült, és épül még a mai napig is. Persze, aki nem szereti a nagy hoteleket, és nem vágyik annak az adottságaira, kényeztetésére, ők is megtalálják a számításukat, a kis családi panziókban!

Mivel, a hegyen lévő szálláshelyek, az év minden napján nyitva vannak, így állandóan keresnek munkaerőt, hiszen az oda vándorló turistákat, valakinek ki is kell szolgálnia!

A tiroli állások igen közkedveltek! Állandó nyüzsgés, hatalmas szállodák, ki ne szeretne, itt dolgozni? Aki arra vállalkozik, hogy egy ilyen helyen kipróbálja magát, garantálom, hogy nem fog unatkozni, hiszen, a nap 24 órájában akad majd tennivalója!