Vásárolni szeret az ember legtöbbször olyat, amire semmi szüksége sincs. Sokaknál az adott érzelmi szint határozza meg, hogy éppen mit hoz ki a boltból, ha ott jár. Ezért veszélyesek a 100 forintos és az egyéb ehhez hasonló árudák, mert minden apró butasághoz hozzájuthat az ember és az áruk egyszeri kiadásként nem sok, de hogy maximum egyszer használja majd a vett árut az ember, úgy az igen gyászos pazarlás.

Talán sokan emlékeznek arra a siltes sapkára, amin volt egy kis ventillátor és hűsítette a nagy nyári melegben az arcunk. Ezt a szélkeltőt egy napelem látta el energiával. Isteni kis találmány, de óvoda fölött a viselete lássuk be ciki.

Viszont a napelemes rendszer használata zseniális!

Keveset és kevesen gondolkodunk el azon, hogy mekkora jövő és energia van ezekben a kis panelekben. Olyan megújuló energia, ami a létünk alapját képezi. Rengeteget használjuk a környezet tudatos kifejezést, de sokszor nem gondolunk bele, hogy ha nem csak beszélnénk róla, hanem úgy is tennénk, és napelemes rendszerbe fektetnénk a pénzünk, akkor, már elmondhatjuk magunkról, hogy szegény sebzett földünkre tettünk egy sebtapaszt.

Nagy szerepvállalást kéne vállalniuk ebben a kérdésben, mert ők azok, akik több emberhez tudják eljutatni ezt a mintát, és felhívni a figyelmet a megújuló energia fontosságára! Sőt, ha nem olyan nagy energia befektetésű a cég, akkor neki is jövedelmezhetőbbé válik pár éven belül!

Például, ha egy nagy bevásárló központban sétálunk és böngésszük a polcok választékait, akkor mennyi áram szükséges ahhoz, hogy megvilágítsák nekünk mindezt. Teljes földkiszipolyozás az egész. Viszont, ha ennek az áruháznak a tetején egy napelemes rendszer pihen, a ráérkező napsugarakat úgymond átszállítja hozzánk a világítást szolgáló eszközökön. Ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos ez a rendszer.

Egyelőre sokaknak nem érheti meg, és itt nem a mezei felhasználókra gondolok, hanem azokra az olajmágnásokra, akik a kőolajból éltetik a földünk kapitalista rendszerét. Pedig a kinyerhető elemek el fognak fogyni elég hamar és a további generációink harcba fognak menni a maradékokért.

Pedig a Nap az nekünk, embereknek csak ad és ad. Szerencsére találékonyságunknak ezt is hasznosítani tudjuk, úgy, hogy nem ártunk vele a bolygónknak.

Milyen jó volna, ha ezekhez az áramforrásokhoz hozzá tudnánk jutni a sarki kisboltban. Kenyerünk mellé betehetnénk pár napelemet és amint hazaérünk, felszerelnénk a tetőre.

Elképzelésben ez csodálatos, de gyakorlatban azért bonyolultabb. Aki ilyenre adja a fejét, hogy felszereli házát ezzel a csodálatos találmánnyal, sok utánajárást és profi szakértelmet igényel.

Szerencsére hazánkban van ilyen cég, akikbe bátran fektethetjük bizalmunkat!

Senki nem szereti, ha a pénze nem a megfelelő hatást hozza, miután kiadja a kezéből. Ezért kell felvenni profi szakemberekkel a kapcsolatot, akik tudják, mi a legjobb önnek és a környezetnek. Ha ez a lépés meg van, biztosan könnyedén felszerelik családi házára a kellő paneleket és élvezheti is a földanya kímélte, Nap keltette áram előnyeit. Az évek során a pénztárcája is hatalmas köszönetet fog önnek mondani, mert a megfelelő optimalizálással a legnagyobb hatékonyságot lehet elérni!

Világszerte rá kéne vezetni az áruházakat, akik még nem használják ezeket a technológiákat, hogy legalább az épületük egy részében hasznosítsák! A környezetünk hamar megköszönné ezt, hisz megannyi energia szabadulna fel. Egy üzletnek csak a kivilágításában segítenének ezek a panelek, már szívesebben mennénk be és hagynánk ott a pénzünket, miután kirámoltuk a polcokat, mert tudjuk, hogy a vállalat szerepet vállal a világunk gondozásában. Nem csak a vásárlók lennének nagyobb bizalommal a bolt felé, hanem már a fentebb említett energia takarékoskodás is védené a kiadásokat!

Sokszor fogunk össze és tüntetünk, hogy emberként kizsigereljük a földet és ez valóban így van. Sajnos egy nagy szerencsétlenségnek kell történnie majd ahhoz, hogy észrevegyünk mit is műveltünk, mert mindennek van következménye. Az emberiség szaporodik és egyre butább lesz, a birka effektus létrejön, de szerencsére vannak a gondolkodók, akik tudnak hatni az emberekre, bár néha ez nem érdeke a világ nagyon csekély százalékának.

Legközelebb, ha egy bevásárló körútra indulunk, gondoljuk át, hogy a listánkból,  mi az, ami kihagyható és annak az értékét tegyük egy perselybe. Kezdjünk tudatosan élni és spórolni. Merjünk befektetni megújuló energiába, mert a jövő a mi kezünkben van!