Ha nincs szó valami nagyon különleges eseményről, általában ugyanabban az üzletben szoktam bevásárolni. Egy saroknyira van csak tőlünk, nem egy nagy túra (még rossz időben sem), ráadásul minden ott dolgozó hihetetlenül kedves a vevőkkel, főleg úgy, hogy engem már évek óta ismernek. Nem is olyan ritkán előfordul, hogy beszédbe elegyedek Attival, a mindig divatosan öltözködő pénztárossal, Klárával, a roppant körültekintő és segítőkész hentesnővel, vagy Fricivel, a közvetlenségéről híres biztonsági őrrel. Jó termékeket vásárolok tőlük kifejezetten jó áron, így mindig nagy megelégedésemre szolgál belépni az üzlet ajtaján.

Nem olyan rég, egyik rutinvásárlásom során egy gondolat ütött szöget a fejembe, ami előtte még soha sem: vajon miért ilyen strapabírók és igényes kivitelezésűek a polcok, amelyeken a termékeiket tárolják? Természetesen egy ideális világban ez nem kéne, hogy kérdés legyen, hiszen nem tűnne fel egy igényesen kivitelezett polc, mivel mindegy kereskedelmi polcrendszer így van megcsinálva – sajnos azonban most nem mindenhol ez a helyzet, szóval szemet szúrt nekem a dolog. Meg is kérdeztem a mindig mosolygós Fricit.

– Frici, drága barátom, most lehet, hogy elcsodálkozol ezen a furcsának tűnő kérdésen, de… mi a titka a polcaitoknak?

polcrendszerek

Frici láthatóan meglepődött, vissza is kérdezett: – Mire gondolsz? – tudakolta elkerekedett szemekkel.

– Hát csak arra, hogy már egy jó ideje ezeket használjátok, és amellett, hogy ez a polcrendszer így elbír ilyen rengeteg terméket, még mindig látszik rajta, hogy milyen jó kialakítású.

Frici most már megértette kíváncsiságom tárgyát, és ahelyett, hogy még jobban elcsodálkozott volna, felélénkült, és úgy kezdett el nekem magyarázni, mint ha már évek óta várt volna arra a pillanatra, amikor valaki felteszi neki ezt a kérdést:

– Nos, kérlek, ez úgy néz ki, hogy megkerestük az általunk ismert legminőségibb, legmegbízhatóbb céget, akik Magyarországon polcrendszerekkel foglalkoznak. Ez a cég a RackingLog, akiknek számos tevékenység vág a profiljukba: a polcrendszerek mellett állványrendszerek és fémpolcok készítése is gyerekjáték a számukra. Az üzletvezető egyszer el is mesélte, mennyire egyszerű és könnyű volt velük a munka! Szinte sajnáltuk, hogy nem kellett már több polc, mert egy ilyen klassz csapatnak, mint ők, szívesen fizetjük meg a munkáját. Téged is érdekel, kellene valahova egy új polcrendszer? Csak menj fel a rackinglog.hu oldalra, onnantól már borzasztóan egyszerű lesz a dolgod.

Iszonyú érdekes volt hallgatni Frici monológját. Nem feltétlenül csak azért, mert kapásból tudta a választ… Sokkal inkább azért, mert hát a fene sem gondolta volna, hogy egy olyan témában, mint a polckészítés, ennyire egymásra tudunk hangolódni! Mondtam neki, hogy mivel én nem vezetek semmilyen üzletet vagy vállalkozást, jelenleg nincs szükségem polcokra, tényleg csak az őszinte rácsodálkozás vezetett oda, hogy rákérdezzek nála a témával kapcsolatban. De amikor hazamentem vásárlás után, és felkerestem a honlapjukat, örömmel nyugtáztam, hogy ha valamikor mégis szükségem lenne például egy új salgó polcra a szobámba (vagy más kérne tanácsot tőlem hasonló témában), pontosan tudom, hogy a RackingLog ott lesz az elmémben erős, fix pontként, mint egy olyan társaság, akikhez nyugalommal fordulhatok effajta ügyek esetén.