Akár hiszitek, akár nem, nálunk, a hétvégi közös bevásárlás is, a családi program része. Általában, szombaton délelőtt szoktunk menni, de ez persze változhat.

Már alig várom, hogy jó idő legyen, mert a közeli városban, minden 2. hétvégén, kirakodó vásárt tartanak. Erre, ha van lehetőségünk, minden alkalommal el szoktunk menni, hiszen, úgy is egy hónapban, csak egyszer van.

A bevásárlások

market-256476_1280Persze, nem abból áll, hogy elmegyünk egy helyre, aztán kész! A piacon kezdjük a napot, a gyümölcsöket, zöldségeket, meg ami éppen aktuális, igyekszünk ott megvásárolni. Megmondom őszintén, én úgy vagyok ezzel a kérdéssel, ha ezzel segíthetek, egy idős házaspárnak, a nyugdíját kiegészíteni, miért ne tenném, mért hagyjam, a pénzem, egy multiban?! A tojást is természetesen itt veszem, mert tudom, hogy frisset kapok. Sőt, mindig elteszik számomra, a megbeszélt mennyiséget, így attól sem kell tartanom, hogy tojás nélkül maradok. A füstölt sonkát, szalonnát, kolbászt is meg van, hogy kitől szoktuk vásárolni, én mindig hozzá is megyünk vissza. Nálad is megvan, hogy kinél mit vásárolsz?

A piac, mint információs központ

Na, ez az a hely, ahol az ember biztosan mindent megtud! Tényleg, mint egy újság, aki jár folyamatosan ilyen helyre vásárolni, az pontosan tudja milyen ez! Megtudod, kinek, mije fáj, ki kivel jött össze, vagy éppen szakított.

A minap mesélte pont a zöldséges, hogy a fia, milyen remek tanfolyamot talált magának. Nemrég végzett a kereskedelmi iskolában, de nem igazán tud magával mit kezdeni, munkát meg a fiatal kora miatt még nem kapott. A számítógépet bújja állandóan, és ott találta azt a hirdetést is, hogy barista tanfolyamok Budapesten. Utánanézett, és gyorsan jelentkezett is rá, itt.

Látod, nem is kell messze menni, még friss újságot sem kell vásárolni, minden plusz információt meg lehet tudni, csak ki kell menni a helyi piacra vásárolni, és minden rövid időn belül, még többet is fogunk tudni, mint szerettünk volna.