Már elég rég ígérgetem a barátomnak, hogy sütök neki valami finom süteményt. Persze ez már húzódik egy ideje, ugyanis elég elfoglalt voltam mostanában. Késő este értem haza, és akkor már nem volt sem erőm, sem türelmem nekiállni sütni.

Azonban nemrég nagyon kedvem támadt egy finom brownie-hoz, úgyhogy beharangoztam, hogy ebéd után végre várható egy kis süti is. De persze ehhez előtte muszáj voltam lemenni a boltba, ugyanis nem volt otthon szinte semmi hozzávaló.

El is indultam a közértbe, de aztán rájöttem, hogy ha már úgy is megyek, meg kéne ejteni most a havi nagy bevásárlást, úgyhogy inkább visszafordultam, és elkértem a barátomtól az autót. Ugyanis ilyenkor nem szoktam hazacipelni a dolgokat, ha már van autó. Igaz, hogy nincs olyan messze a bolt, de ha nem muszáj, nem cipekedek.

A boltig nagyjából 5 perc autóval az út, azonban azon a hétvégén sokkal több volt. Ugyanis elindítottam a ház előtt az autót, elindultam a bolt felé, de mikor bekanyarodtam a másik utcába, lefulladt a kocsi. Nem aggódtam túl a dolgot, máskor is csinált már ilyet, meg sem fordult bennem, hogy valami komoly baja lehet.

Utána próbáltam újra beindítani, de nem nagyon reagált. Ekkor kezdtem kicsit pánikolni. Felhívtam egyből a barátomat, hogy jöjjön le, mert nem indul a kocsi, és keresztbe állok az úton. Szerencsére ez pont nem olyan szakasz volt, ahol sok autó közlekedett, de azért aggódtam. A kocsi nem indult, én egyedül nem tudtam arrébb tolni, és azt sem tudtam, hogy mennyire lehet komoly a kár.

Mire a barátom leért, már tiszta ideg volt, hogy mi történhetett. Először gyorsan eltoltuk az útból az autót, aztán elkezdte nézni, hogy mi lehet a baj. Mikor rájött, hogy mi történt, csak fogta a fejét és szitkozódott vagy tíz percig. Próbáltam megtudakolni, hogy nagy-e a baj, de nem válaszolt.

Mikor kiordibálta magát, akkor csak annyit mondott, hogy kezdhetünk gyűjteni új motorra a kocsiba, mert elfogyott belőle a motorolaj, emiatt pedig tönkrement a motor. Szerencsére az egyik haverja autó szerelő volt, és egyből felhívta őt. Át is ugrott, mert ott lakott nem messze tőlünk. Azt mondta, meg tudja oldani nekünk a cserét.

Nekem szerencsére pont volt egy kis spórolt pénzem, úgyhogy abból megjavíttattuk. Egészen hamar kész is lett a kocsi szerencsére. Mikor mentünk a szerelő sráchoz megnézni az autót, akkor azt is mondta, hogy valószínűleg azért is ment tönkre a motor, mert nem megfelelő motorolaj volt benne.

A barátom valószínűleg nem nézett utána eléggé a dolognak, és olyat öntött bele, ami inkább ártott neki, mint használt. Persze ő állította, hogy azzal nem volt gond, de a szerelő biztos nem véletlenül mondta.

Aranyos volt egyébként, mesélt nekünk picit a motorolajokról is, azt mondta nagyon ajánlja a liqui moly, az eneos, és a castrol termékeit.

Azt mondta ezek a lehető legjobbak, de ezeken belül is nagyon fontos, hogy az autó márkájához és meghajtásához legmegfelelőbbet válasszuk. A szerelés alkalmával teljes olajcserét is csinált az autóban, úgyhogy azt mondta ezzel nem lesz gondunk most egy ideig, de a jövőben mindenképpen ellenőrizzük rendszeresen, hogy ne forduljon ilyen elő többé.

Mi sem szeretnénk természetesen újra minden spórolt pénzünket rákölteni egy új motorra, ne adj isten egy új autóra, úgyhogy megfogadtuk, hogy ezentúl folyamatosan nézni fogjuk a nívópálcával az olajszintet a kocsiban.