A vásárlási szokások a 21. század laza két évtizede alatt teljesen átalakultak. Ennek természetesen fő oka az internet és az informatika korának térhódítása. Ha jobban megnézzük 2000 tájékán még csak felsejlett az internetes vásárlás lehetősége, ám az azóta eltelt idő óta pedig hatalmas piaccá vált. A fogyasztói társadalom egyik alapelve az lett, hogy ha vásárolsz is, meg tudd azt tenni minél kényelmesebb módon, ha lehet, akkor anélkül, hogy egyáltalán felállnál a kanapéról. Ennek következtében már szinte bármit meg tudsz vásárolni az interneten keresztül, webshopokon. Tényleg szinte bármihez hozzájuthatsz, a lehetőségek száma olyan sok lett, hogy külön figyelemmel érdemes válogatni, hogy olyan forrást találj, ahol ha vásárolsz, akkor lehetőség szerint biztosan jól járj.

Gondolok itt arra, hogy kétesnek tűnő külföldi oldalból is számtalan van, ezért fontos a kellő körültekintéssel végzett válogatás.

Magam is ilyen módon jártam el, amikor gondoltam meglepem az unokaöcsémet egy jó kis ajándékkal, méghozzá egy Barcelona iskolatáskával. Ha nem is vagy egyébként focirajongó, akkor is biztosan hallottál a barcelonai futballcsapatról, és lehet, hogy jártál már Barcelonában is. A katalán főváros, a büszke és hatalmas város, ami az egyik legkedveltebb úti cél Európában. Én magam nem vagyok egy nagy focirajongó, ám mikor kint voltam Barcelonában 2011 nyarán, és egyik este a városon át sétáltam, amikor is egyébként pont játszott a Barcelona egy meccset, akkor döbbentem rá, hogy az általam is néha tapasztalt szurkolásnak milyen elképesztő szintjei léteznek. Belváros, nyitva minden ablak, dögmeleg, és izzik a levegő, és kihallatszik a TV előtt ülő tömegek hangja, kórusként összeadódik, így egész utcák üvöltöznek a góloknál és sóhajtoznak a szabálytalanságoknál. Fantasztikus élmény volt egy igazán focirajongó városban lenni. És mivel a fiúgyerekek nagy részének van focimániája, én nem vagyok focis, de nekem is volt ilyen időszakom, akkor gondoltam meglepem az unokaöcsémet valami focis ajándékkal, és ez az élmény adta nekem a tippet ahhoz, hogy Barcelona iskolatáska legyen végül az ajándék. Ha már fociról van szó, akkor egy olyan csapaté legyen, ami úgy áll közel a szívemhez, hogy nem vagyok focis, se spanyol, se katalán, de mégis rejtett szimpátiával fordulok az FC Barcelona felé.

Tehát fogtam magam és tudatos vásárlóként a kényelmes kanapémról elkezdtem szelektálni a magyarországi játékwebshopokat, és ennek következtében kötöttem ki ennél az oldalnál. Én nem horgonyzok le csak úgy akárhol, szóval kellő mennyiségű szűrűn átesett találatról van szó. Van itt egyébként minden, ami játékokkal kapcsolatos, és szerencsére külön Barcelonás oldal található az FC-hez fűződő különböző ajándékokkal. Ilyen a tolltartó, füzet, kulacs, bögre uzsonnás táska,  és többféle Barcelona iskolatáska! Ez volt a lényeg. Ha már ajándék, akkor legyen szó igazán jóról, születésnap és egyben iskolakezdés is jön, a táskába meg amúgy is pakolni szokás, így összeállítottam egy kis iskolakezdési csomagot a gyereknek, ez által több szintű az ajándék is, mert először meglátja a táskát, utána pedig kinyitja és kiderül, hogy még mennyi minden rejtőzik ott a kék-piros sávok mögött! Persze a bátyámat, a gyermek apját előre értesítettem szándékomról, amibe bele is egyeztek, és így legalább nem kap a srác több iskolatáskát, hanem csak azt, amit én veszek neki.

Ahogy összeállítottam a kis csomagomat, rájöttem, hogy bizony az iskolás gyerekeknek tornazsákra is szüksége van, tehát akkor már azt is hozzáadtam a listához. Nézzenek oda, én csak ülök a kanapén a legnagyobb kényelemben, és mindjárt megvásárlom az egész aloldalt, ami Barcelona tematikájú.

Mennyivel másabb így, mint egy boltban a hosszú sorok között bolyongani, sok másik ember között, és 5 perc után sokkos állapotban valamit megragadva a kassza felé szaladni, hogy kiszabaduljunk a tömegből! Ezzel szemben síri csendben kattintgatok otthon. Berakom a kis virtuális kosaramba, kifizetem kártyával, és házhozszállítást kérek, vagyis a munkahelyemre, hiszen kézbesítési időben általában ott tartózkodom.

Bizonyos értékhatár alatt egyébként a házhozszállítás a webshopokból külön összegbe szokott kerülni, a vásárláson felül, így ha valamit rendelek, akkor általában kinézem azt az összeghatárt, ami után már ingyenes a szállítás, az említett oldalon pedig ez 20000 forint volt, szóval akkor már úgy válogattam ki a Barcelona iskolatáska, és a hozzátartozó egyéb csomagot, hogy meghaladjam ezt az összeget. Egyébként pedig emellett olyan általános dolgokat is beszereztem az oldalról, ami egy nagybácsinál elengedhetetlen kellékeknek számítanak. Kreatív játékokra gondolok, amikkel meg tudom fogni a kisöcsit, ha éppen nincs kedvem már utána rohangálni a játszótéren, mert kileheltem a lelkemet is.

Nagyon remélem, hogy tetszeni fog neki a Barcelonás ajándék, bár a szülei véleményezése alapján ennél jobb ajándékot keresve se találhattam volna.